Ірландська Республіка та Європейське Економічне Співтовариство: історіографія становлення взаємовідносин (кінець 1950-х – 1980-ті роки) - Наюк, А.; Черевко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті характеризуються основні загальнотеоретичні та історико-політичні дослідження європейської інтеграції та історії Ірландської Республіки, які об’єднані проблематикою підготовки та вступу
Ірландії до ЄЕС. В статье характеризуются основные общетеоретические и историко-политические исследования европейской интеграции и истории
Ирландской Республики, объединенные проблематикой подготовки и
вступления Ирландии в ЕЭС. In this article the authors describe the basicgeneral theoretical, historical
and political studies of European integration and the history of the Irish
Republic, which combinesissues of training and Ireland joining the EEC.