Засоби масової інформації як джерело з вивчення процесу консолідації демократичного режиму в Іспанії (1982-1996 рр.) - Годлевська, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
На підставі аналізу матеріалів преси, радіо та телебачення зроблено
спробу прослідкувати особливості процесу консолідації демократичного
режиму в Іспанії в роки правління Іспанської соціалістичної робітничої
партії. Також автором висвітлено процес демократизації ЗМІ. Вказується, що значну роль в трансформаційних процесах відіграли засоби
масової інформації, оскільки виступили носієм та розповсюджувачем демократичних цінностей. На основании анализа материалов прессы, радио и телевидения
сделана попытка проследить особенности процесса консолидации демократического режима в Испании в годы правления Испанской социалистической рабочей партии. Также автором отражен процесс демократизации СМИ. Указывается, что значительную роль в трансформационных процессах сыграли средства массовой информации, поскольку
выступили в качестве носителя и распространителя демократических ценностей. On the basis of analysis of materials of the press, radio and television given
it a shot to trace the features of process of consolidation of the democratic
mode in Spain in the years of rule of Spanish socialistic working party. Also an
author is reflect the process of democratization of MASS-MEDIA. Specified,
that a considerable role in transformation processes was played by mass
medias, as came forward as a transmitter and spreader of democratic values.