Створення стійкого до борошнистої роси та септоріозу вихідного матеріалу озимої м’якої пшениці шляхом експериментального мутагенезу - Хоменко, С.О. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Визначали ефективність застосування мутагенів на гібридах озимої пшениці для створення стійких проти хвороб форм. Виявили, що використання обробки мутагенами гібридного насіння озимої пшениці дозволяє отримувати гібридно-мутантні форми з підвищеною стійкістю проти борошнистої роси і септоріозу листя. Исследовали эффективность использования мутагенов на гибридах озимой пшеницы для создания устойчивых против болезней форм. Выявлено, что использование обработки мутагенами гибридных семян позволяет получать гибридно-мутантные формы озимой пшеницы с повышенной устойчивостью к мучнистой росе и септориозу листьев. The efficiency of using mutagens on winter wheat hybrids with the purpose of creation of resistant against pathogens forms was studied. It was ascertained the treatment of hybrid seeds with mutagens enabled to obtain winter wheat hybrid-mutant forms with increased resistant against powdery mildew and septoria leaf blotch.