Студентські корпорації у контексті міжнародної діяльності української міжвоєнної еміграції в Європі - Гуменюк, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті розглядаються питання заснування, особливостей структури, ідеологічних положень, основних форм діяльності українських студентських корпорацій в Європі. Висвітлюється роль корпорацій у контексті міжнародної діяльності української еміграції. В статье рассматриваются вопросы основания, особенностей структуры, идеологических принципов, основных форм деятельности украинских студенческих корпораций в Европе. Отмечается роль корпораций в контексте международной деятельности украинской эмиграции. The problems of foundation, peculiarities of structure, ideological principles, main kinds of work of the Ukrainian student’s corporations in Europe are underlined in the article. The author points out the corporations’ role in the international activity of the Ukrainian emigration.