"Колекція Кенігса" в контексті переговорів між Україною та Королівством Нідерланди щодо повернення культурних цінностей, втрачених внаслідок Другої світової війни - Кот, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті висвітлюється історія походження всесвітньо відомої
збірки старовинних рисунків, відомою як «Колекція Кенігса» та дискусія
щодо її повернення Україною до Королівства Нідерланди. В статье освещаются история происхождения всемирно известного
собрания старинных рисунков, известного как «Коллекция Кенигса» и
дискуссия относительно ее возвращения Украиной в Королевство
Нидерланды. In article describe the history of origin of the famous collection of the old
drawings well-known as a «Kenigs collection» and discussion about it’s return
by Ukraine to Kingdom of Netherlands.