Досвід інтеграції Чеської Республіки до Європейського Союзу (1993-2004 рр.) - Павлишин, Л. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
Дана стаття висвітлює особливості приєднання Чеської Республіки
до Європейського Союзу. Проведено аналіз внутрішньополітичних процесів у країні, що мали безпосередній вплив на євроінтеграційний курс
Чеської Республіки. Детально опрацьовано документи та діяльність
інститутів ЄС в напрямку східного розширення співтовариства. Данная статья освещает особенности присоединения Чешской
Республики к Европейскому Союзу. Проведен анализ внутриполитических
процессов в стране, которые имели непосредственное влияние на евроинтеграционный курс Чешской Республики. Подробно проработаны документы и деятельность институтов ЕС в направлении восточного расширения сообщества. This article highlights the accession of the Czech Republic to the European
Union. The analysis of internal political processes in the country, which had a
direct impact on the course of European integration of the Czech Republic.
Elaborated documents and activities of EU institutions in the direction of the
eastern extension of the community.