Проблеми координації чесько-словацьких міждержавних відносин у контексті євроатлантичної інтеграції - Ардрейко, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті автор розглядає основні проблеми координації дій Чеської і Словацької республік на міжнародній арені після проголошення незалежності, аналізує етапи створення договірної бази та інституалізації міждержавних і міжурядових структур, основні кроки у зовнішньополітичній сфері ЧР та СР, простежує шлях Чехії і Словаччини до трансатлантичних та європейських організацій. В статье автор рассматривает основные проблемы координации политики Чешской и Словацкой республик на международной арене после провозглашения независимости, анализирует этапы создания договорной базы и институализации межгосударственных и межведомственных структур, основные шаги во внешнеполитической сфере ЧР и СР, прослеживает путь Чехии и Словакии к трансатлантическим и європейським организациям. In this article the author examines the main problems of coordination between the Czech and Slovak Republics in the international arena after independence, examines the stages of the contractual framework and institutionalization of interstate and intergovernmental structures, the basic steps in foreign policy of the Czech Republic and Slovakia, traces the path of the Czech Republic and Slovakia to the transatlantic and European institutions.