Політична діяльність Т. Г. Масарика в Австро-Угорщині (1882–1914 рр.) - Кравчук, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті розкрито становлення Т.Ґ. Масарика як чеського політичного діяча в період занепаду Австро-Угорщини. Показано політичні погляди Масарика, головні напрями його політичної діяльності в 1882–1914 рр., спрямовані на розв’язання чеського питання шляхом демократизації та федералізації Дунайської монархії. В статье раскрыто становление Т.Г. Масарика как чешского политического деятеля периода заката Австро-Венгрии. Показаны политические взгляды Масарика, главные направления его политической деятельности в 1882–1914 гг., направленной на разрешение чешского вопроса путем демократизации и федерализации Дунайской монархии. The article deals with the formation of T.G. Masaryk as Czech political figure during the fall of Austro-Hungary. Displaying political views of T. Masaryk, the main lines of his political activities in the 1882–1914, aimed at resolving the issue by the Czech democratization and federalization of the Danube monarchy.