Вибори до генеральних кортесів 1982 року і новий імпульс консолідації демократії - Годлевська, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті досліджується процес підготовки та проведення парламентських виборів в Іспанії в жовтні 1982 р. Ці вибори стали визначальними для подальшого політичного розвитку країни. Вони переформатували політичний простір, сприяли утвердженню легітимності
демократичного режиму. Автор аналізує основні причини перемоги
партії лівого спрямування, а також фактори, які спричинили поразку
правлячої центристської партії. В статье исследуется процесс подготовки и проведения парламентских выборов в Испании в октябре 1982 г. Эти выборы стали определяющими для дальнейшего политического развития страны. Они
переформатировали политическое пространство, способствовали утверждению легитимности демократического режима. Автор анализирует основные причины победы партии левого толка, а также факторы, которые повлекли поражение правящей центристской партии. In the article is investigated the process of preparation and holding of
parliamentary elections in Spain in October 1982. These elections have
become crucial for the further political development of the country. Elections
reformatted the political space, resulted in the approval of the legitimacy of the
democratic regime. Also the author analyzes the main reasons for the victory
of the left party, as well as the factors that led to the defeat of the ruling,
centrist party.