Велика війна 1914-1918 років і проблеми національного державотворення у Центрально-Східній Європі - Віднянський, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У статті розглядається вплив Першої світової війни на активізацію
національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи,
формування ідеологій національного державотворення і спільні риси та
особливості державного будівництва в регіоні, зокрема в Чехословаччині,
у міжвоєнний період. В статье рассматривается влияние Первой мировой войны на активизацию национально-освободительной борьбы народов Центрально-Восточной Европы, формирование идеологий национальной государственнности, общие черты и особенности государственного строительства в регионе, в частности в Чехословакии, у межвоенный период. The article considers the impact of the First World War to intensify the
national liberation struggle of the peoples of East Central Europe, the
formation of ideologies of national statehood, common and specific features of
state building in the region, particularly in Czechoslovakia, in the interwar
period.