Культурно-освітній розвиток греків на теренах Київського навчального округу (ХІХ - початок ХХ ст.) - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У статті на основі неопублікованих архівних матеріалів висвітлено
значення культурницької діяльності грецької громади в межах Київського
навчального округу впродовж ХІХ — початку ХХ ст. Особливу увагу
приділено історії Ніжинського Олександрівського грецького училища,
навчанню греків у Київській духовній академії, діяльності грецьких
громадських організацій. В статье на основе неопубликованных архивных материалов освещено
значение культурнической деятельности греческой общины в пределах
Киевского учебного округа на протяжении ХІХ — начала ХХ в. Особое
внимание уделено истории Нежинского Александровского греческого
училища, обучению греков в Киевской духовной академии, деятельности
греческих общественных организаций. On the basis of unpublished archival documents this article deals with the
significance of Greek community cultural activities within the Kyiv educational
district from the nineteenth to the early twentieth century. Special attention is
paid to the history of the Nizhyn Alexander Greek School, teaching of Greeks
at the Kyiv Theological Academy, Greek public organizations activities.