Гуманізм та інститути дипломатії у Франції доби раннього нового часу (ХVI-XVIII ст.) - Ціватий, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У статті аналізується процес формування і розвитку гуманізму та
інститутів дипломатії у Франції, а також процес становлення та
розвитку книгодрукування у Франції доби раннього Нового часу (XVI–XVIII ст.) як нового чинника суспільно-політичних процесів у Франції та Європі в цілому. Особливу увагу зосереджено на історичній ролі французької книги в політико-дипломатичному та інституціональному розвиткові французької державності. В статье анализируется процесс формирования и развития гуманизма
и институтов дипломатии во Франции, а также процесс становления и
развития книгопечатания во Франции периода раннего Нового времени
(XVI–XVIII веков) как новый фактор в социально-политических процессах
во Франции, и Европе в целом. Особое внимание уделено исторической
роли французской книги в политико-дипломатическом и институциональном развитии французской государственности. At the article is analysed the process of formation and development of
French humanism and diplomacy institutions, as well as the formation and
development of the printing press in France during the early modern period
(XVI–XVIII centuries), as a new factor in the socio-political processes in
France and Europe as a whole. Particular attention is paid to the historical
role of French book on the political and diplomatic and institutional
development of the French state.