Відносини між США та їх союзниками по НАТО в галузі європейської безпеки (1958-1961 рр.) - Мікєладзе, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У даній статті висвітлюється характер відносин між Сполученими
Штатами Америки та їхніми союзниками в рамках діяльності НАТО в
1958–1961 рр. Особлива увага приділяється ролі інституцій НАТО,
політичного керівництва Північноатлантичного блоку та провідних
західних держав, а також радянського чинника у прийнятті ключових
військово-політичних рішень союзників під час Берлінської кризи. В данной статье освещается характер отношений между Соединенными Штатами Америки и их союзниками в рамках деятельности
НАТО в 1958–1961 годах. Особое внимание уделяется роли институтов
НАТО, политического руководства Североатлантического блока и
ведущих западных государств, а также советского фактора в принятии
ключевых военно-политических решений союзников во время Берлинского
кризиса. This paper highlights the relationship between the United States and their
allies within NATO in 1958–1961. Special attention is paid to the role of NATO
institutions, political leadership of the North Atlantic blocк and leading
Western powers, as well as the Soviet factor in making key military and
political decisions allies during the Berlin crisis.