Постколоніальна політика Франції: від Французького союзу до Агентства культурного й технічного співробітництва (1945-1970 рр.) - Мітькіна, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
Стаття присвячена розкриттю особливостей взаємин Франції з її
колоніями в Африці після Другої світової війни. Висвітлюється розвиток
і трансформація відносин між новоствореними державами Африки та
колишньою метрополією, особливу увагу приділено формуванню спільних
міждержавних інститутів від Французького союзу до Агентства
культурного й технічного співробітництва. Статья посвящена раскрытию особенностей взаимоотношений
Франции с ее колониями в Африке после Второй мировой войны.
Освещается развитие и трансформация отношений между новосозданными государствами Африки и бывшей метрополией, особое внимание
уделено формированию совместных межгосударственных институтов
от Французского союза до Агентства культурного и технического
сотрудничества. The article deals with peculiarities of relations between France and its
colonies in Africa after the Second World War. Gradual development and
transformation of relations between newly-created African states and ex
former metropolis are described, special attention is paid to the forming of
common intergovernmental institutions since French union till Agency of
cultural and technical cooperation.