Зовнішня політика ФРН за часів другої "великої коаліції": основні напрями і результати (2005-2009 рр.) - Мартинов, А. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
Стаття присвячена дослідженню особливостей формування та
реалізації зовнішньої політики ФРН в період правління другої «великої
коаліції». Основна увага приділена питанням концептуальних підходів
Німеччини до міжнародних відносин, її активності у питаннях міжнародної безпеки, нормалізації відносин ФРН і США, а також специфіці
німецько-російських відносин. Статья посвящена исследованию особенностей формирования и
реализации внешней политики ФРН во время правления второй «большой
коалиции». Основное внимание уделено вопросам эволюции концептуальных подходов ФРН к современным международным отношениям, её
активности в вопросах международной безопасности, нормализации
отношений ФРГ и США, а также специфике немецко-российских
отношений. This thesis is devoted to the peculiarities of the formation and realization of
FRG foreign policy during the second «great coalition». The main attention is
paid to the questions of evolution of the conceptual FRG’s approaches to the
modern international relations, its activity in the field of international security,
normalization FRG-USA relations, as well specifics of German-Russian
relations.