Висвітлення питань благодійництва громадськості Наддніпрянської України під час російсько-турецької війни 1877-1878 рр. на сторінках газети "Киевлянин" - Піскіжова, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У статті досліджуються питання благодійної діяльності громадськості Наддніпрянської України під час російсько-турецької війни 1877–
1878 рр., спрямованої на надання допомоги болгарському народу в його
боротьбі за незалежність від Османської імперії, а також — діючій
російській армії. Факти благодійної допомоги висвітлені за матеріалами
газети «Киевлянин». В статье исследуются вопросы благотворительной деятельности
общественности Надднепрянской Украины во время российско-турецкой
войны 1877–1878 гг., направленной на оказание помощи болгарскому народу в его борьбе за независимость от Османской империи, а также —
действующей российской армии. Факты благотворительной помощи
освещены по материалам газеты «Киевлянин». This article investigates the issues of the Dnieper Ukraine public charitable
activity during the Russo-Turkish war of 1877–1878, aimed at helping the
Bulgarian people in their struggle for independence from the Ottoman Empire,
and Russian army as well. The facts of charitable assistance are elucidated by
the «Kievlyanin» newspaper materials.