Українська історіографія східноєвропейської політики ФРН (1991-2013 рр.) - Харлан, Г. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У статті розглядаються сучасний стан і здобутки української історіографії східноєвропейської політики Федеративної Республіки Німеччина упродовж 1991–2013рр. Розкрито та проаналізовано основні підходи та позиції українських науковців щодо вивчення східноєвропейської
зовнішньополітичної стратегії об’єднаної Німеччини. Особлива увага
зосереджена на дослідженні представниками української історичної
науки розвитку українсько-німецьких міждержавних відносин у контексті східноєвропейської політики ФРН зазначеного періоду. В статье рассматривается современное состояние и достижения
украинской историографии восточноевропейской политики Федеративной Республики Германия на протяжении 1991–2013гг. Раскрыты и
проанализированы основные подходы и позиции украинских учених в
изучении восточноевропейской внешнеполитической стратегии объединенной Германии. Особое внимание уделяется исследованию представителями украинской исторической науки развития украинско-немецких
межгосударственных отношений в контексте восточноевропейской
политики ФРГ названного периода. In the thesis the modern results of the Germany Eastern European politics
in the Ukrainian Historiography are examined. The forming and basic
concepts this topic research are determined. It is shown of the context the
Ukrainian-Germany Relationship in the current Ukrainian Historiography.