Доля "Дипломатичної історії України" французького українця Євгена Слабченка - Матяш, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті висвітлено процес підготовки та спроб видання неопублікованої праці Євгена Слабченка (Ежена Деслава) «Дипломатична
історія України» Вказано, що завдяки сприянню Осередку української
культури і освіти (Вінніпег, Манітоба, Канада) рукопис готується до друку. В статье освещен процесс подготовки и попыток издания неопубликованной
работы Евгения Слабченко (Эжена Деслава) «Дипломатическая история
Украины». Указано, что благодаря содействию Центра украинской культуры и
образования (Виннипег, Манитоба, Канада) рукопись готовится к печати. The article deals with the preparation and attempts to publication of Slabchenko
Eugene (Eugene Deslav) unpublished work «Diplomatic History of Ukraine».
Indicated that by promoting of Center of Ukrainian culture and education (Winnipeg,
Manitoba, Canada) the manuscript is prepared for publication.