Культурно-освітнє життя поляків на теренах Київського, Подільського і Волинського генерал-губернаторства (остання третина ХІХ - початок ХХ ст.) - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті на основі документальних матеріалів Центрального державного історичного архіву України м. Києва висвітлено значення просвітницької діяльності польської громади на українських землях (Київського, Подільського і Волинського генерал-губернаторства) упродовж останньої третини ХІХ — початку ХХ ст. Особливу увагу приділено
історії польських шкіл. В статье на основе документальных материалов Центрального государственного исторического архива Украины города Киева освещено значение
просветительской деятельности польской общины на украинских землях
(Киевского, Подольского и Волынского генерал-губернаторства) на протяжении последней трети ХІХ — начала ХХ в. Особое внимание уделено истории польских школ. On the basis of documents of Central state historical archiv of Ukraine (Kyiv) this
article deals with the significance of Polish community educational activities in the
Ukrainian lands (Kyiv, Podillya and Volyn governorate-general) from the last third of
the nineteenth to the early twentieth century. Special attention is paid to Polish
schools history.