Становлення болгаристики в Імператорському університеті Св. Володимира (ХІХ - початок ХХ ст.) - Піскіжова, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті розглядається процес становлення болгаристики в Київському університеті Св. Володимира, основні тенденції розвитку цієї
наукової дисципліни упродовж ХІХ ст. Аналізуються наукові доробки
вчених інституції, присвячені різноманітним аспектам розвитку історії
та літератури Болгарії. В статье рассматривается процесс становления болгаристики в Киевском
университете Св. Владимира, основные тенденции развития этой научной
дисциплины на протяжении ХІХ в. Анализируются научные наработки ученых
институции, посвященные разнообразным аспектам развития истории и
литературы Болгарии. The article stipulates on the process of Bulgarian studies development in
St. Volodymyr Kyiv University, major tendencies of this historic scholarch during
ХІХ — beginning of ХХ ст. The article analyzes academic researches of this
Institution scientists dedicated to various aspects of Bulgarian history and literature
development.