Українсько-німецькі зв'язки в образотворчому мистецтві у ХІХ - на початку ХХ ст. - Кривець, Н. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті розглядаються основні напрями українсько-німецьких
зв’язків у образотворчому мистецтві в ХІХ — на початку ХХ ст.
Висвітлюється діяльність німецьких митців в Україні в даний період, а
також навчання українських живописців у художніх школах Німеччини. В статье рассматриваются основные направления украинско-немецких
связей в изобразительном искусстве в ХІХ — начале ХХ в. Освещается деятельность немецких художников в Украине в данный период, а также обучение украинских живописцев в художественных школах Германии. The article stipules on the main direction of Ukrainian-Germans relations in fine
arts in ХІХ — beginning of ХХ с. It is highlighted the activity of German artists in
Ukraine of the mentioned period as well as education of Ukrainian arties in Arts
School of Germany.