Друга хвиля еміграції українців до Канади: причини, характер і склад - Дзира, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті досліджено причини, що зумовили переселенський рух
українців до Канади у міжвоєнний період. Встановлено та проаналізовано етапи цього руху, обґрунтовано його хронологічні межі, подано
кількісні показники, визначено характер і склад другої хвилі еміграції українців. В статье исследовано причины, что обусловили переселенческое движение
украинцев в Канаду в межвоенный период. Установлено и проанализировано
этапы этого движения, обосновано их хронологические границы, подано количественные показатели, определено характер и состав второй волны эмиграции украинцев. In the article it is investigated the causes that stipulated the migration movement of
the Ukrainians to Canada in the interwar period. It is established and analyzed the
stages of this movement, grounded their chronological limit, given quantitative indices
and defined the nature and structure of the second wave of Ukrainians emigration.