Особливості становлення зовнішньої політики посткомуністичної Румунії - Златін, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті розглядаються історичні особливості формування зовнішньої політики Румунії у контексті складних міжнародних перетворень і внутрішньополітичних процесів посткомуністичного періоду, перші кроки румунської дипломатії щодо повернення країни до проєвропейського вектору розвитку. В статье рассматриваются исторические особенности формирования внешней политики Румынии в контексте сложных международных преобразований и внутриполитических процессов посткоммунистического периода, первые шаги румынской дипломатии по возвращению страны к проевропейскому вектору развития. The article presents historical features of the Romanian foreign policy development in the context of complex international transformations and internal political processes in Post-Communist period, as well as the first steps of Romanian diplomacy towards returning of the country on pro-European vector of development.