Особливості процесу інтеграції Республіки Хорватія до Європейського Союзу - Боровець, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
Проаналізовано передумови та розвиток процесу європейської інтеграції Республіки Хорватія із наголосом на його особливостях на кожному етапі відносин офіційного Загреба з Європейським Союзом.
Виокремлено внутрішньо- і зовнішньополітичні події в Республіці Хорватія, які безпосередньо впливали на співробітництво Хорватії з Євросоюзом, як до початку активного євроінтеграційного діалогу, так і після
цього. Здійснено огляд найважливіших питань та проблемних моментів
переговорів РХ з ЄС щодо набуття членства в Євросоюзі. На основі
цілісного аналізу особливостей євроінтеграційного шляху Хорватії узагальнено головні тенденції сучасного євроінтеграційного процесу. Проанализированы предпосылки, начало и развитие процесса европейской
интеграции Республики Хорватия с ударением на его особенностях на каждом
этапе отношений официального Загреба с Европейским Союзом. Выделены
внутри- и внешнеполитические события в Республике Хорватия, которые
непосредственно влияли на сотрудничество Хорватии с Евросоюзом, как
до начала активного евроинтеграционного диалога, так и после этого.
Предоставлен обзор важнейших вопросов и проблемных моментов переговоров
РХ с ЕС относительно достижения членства Хорватии в Евросоюзе. На основе
целостного анализа особенностей евроинтеграционного пути Хорватии
обобщены основные тенденции современного евроинтеграционного процесса. The article analyzes background and development of the European integration
process of the Republic of Croatia through the evolution of the Croatia-EU dialogue.
Special attention is given to the domestic and foreign policy developments in the
Republic of Croatia, which directly influenced Croatia's cooperation with the
European Union before and after the beginning of the active euro-integration
dialogue. Special emphasis is made on an overview of the most important issues and
problematic moments of the Croatia-EU membership negotiations.