Метод розрахунку довговічності та зношування конічних евольвентних зубчастих передач - Чернець, М.В.; Береза, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Подано новий розрахунковий метод для оцiнки довговiчностi та зношування конiчних евольвентних зубчастих передач з прямими та косими зубами. Проведено числовий розв’язок задачi з визначення ресурсу передачi. A new calculation method for the evaluation of longevity and durability of conic evolvent cogged with straight and obligue cogs has been presented. The numerical solution of the problem of gear resource determination has been realized.