Про "звабливість” середньовічної Центральної Європи й угорську русистику (рец.) "Köztes-Európa” vonzásában. Ünnepi tanulmányok Font Márta tiszteletére / Szer. Dániel Bági, Tamás Fedeles, Gergely Kiss, Pécs : Kronosz, 2012, 604 l - Волощук, М. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2016)
Рецензується збірник на пошану відомого угорського русиста,
професора кафедри Середньовічної та Нової історії Печського університету в Угорщині Марти Фонт. Автором відзначається полінаціональний авторський склад і тематично, головно, медієвістична спрямованість більшості статей. У збірнику опубліковано тексти, які
умовно можна згрупувати за джерелознавчим, просопографічним/біографічним принципом, а також статті, присвячені церковній тематиці,
історичній географії, топонімії, мікротопонімії тощо. It is reviewed the collection of articles in a honor of the famous Hungarian
specialist in Ruthenian studies, professor of Medieval and Modern History of
the University of Pecs in Hungary Márta Font. The author notes the
multinational composition of the author collective and thematically, mainly,
medievalistic focus of the most articles. Conventionally, all texts, published in
the collection, could be grouped into source studies, prosopographic/
biographical explorations, as well as articles about the church, historical
geography, toponymy, microtoponymy researches.