Проблеми польсько-українського діалогу в публікаціях Леона Василевського на шпальтах часопису "Biuletyn Polsko-Ukraiński” - Вялова, Ю. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2016)
У статті аналізується зміст публікацій Л. Василевського про минуле та перспективи польсько-українських взаємин у Другій Речі Посполитій на шпальтах «Biuletynu Polsko-Ukraińskiego» (1932–1938), який відіграв значну роль в історії розбудови українсько-польських відносин. У міжвоєнний період Л. Василевський вважався «найпершим українофілом» у публіцистичних колах Другої Речі Посполитої. Особливу увагу приділено поглядам Л. Василевського на проблеми співіснування обох народів у межах однієї держави, що знайшли відображення на сторінках видання. The article analyzes the content of Leon Wasilewski’s publications about the past and prospects of Polish-Ukrainian relations in the Second Polish Republic on the pages of «Biuletyn Polsko-Ukraiński» (1932–1938), which played a significant role in the history of development of Ukrainian-Polish relations. Leon Wasilewski was considered as a «First Ukrainophiles» in the Second Polish Republic’s journalistic circles in the interwar period. Special attention is paid to Leon Wasilewski’s views on the problems of both nations’ coexistence in one state, as reflected in the pages of the publication.