Залежність вмісту водорозчинних солей у донних відкладах р. Інгулець від гранулометричного складу - Бобко, А.О.; Альохіна, Т.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Викладено результати аналiзу залежностi вмiсту водорозчинних солей вiд гранулометричного складу сучасних донних осадкiв р. Iнгулець — головної водної артерiї великого гiрничо-металургiйного центру України. Показано додатний кореляцiйний зв’язок мiж тонкими фракцiями донних вiдкладiв та вмiстом солей у них. The correlation of the concentration of water-soluble salts and a granulometric composition in the Ingulets river, the main aqueous system in a large mining region of Ukraine, is studied. The positive correlative connection between fine fractions in sediments and the salt-content has been shown.