Реагування населення Донбасу на події Угорської революції 1956 року - Каретніков, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2017)
У статті висвітлюється реакція жителів Ворошиловградської і Сталінської (сучасних — Луганської і Донецької) областей на повстання проти комуністичного режиму в Угорщині восени 1956 року. Автор наголошує, що Угорська революція стала чинником зростання суспільної незгоди на Донбасі, спровокувавши підйом критичних настроїв, пов’язаних з внутрішніми проблемами радянського суспільства. The article deals with the response of residents of Voroshylovhrad and Stalin (modern — Luhans’k and Donets’k) regions to the uprising against the communist regime in Hungary in autumn 1956. The author notes that the Hungarian Revolution was a factor behind the growth of public dissent in the Donbass, provoking a rise of critical sentiments related to the internal problems of Soviet society.