Константа равновесия реакции в растворе - Романкевич, Я.О.; Гаранина, О.А.; Романкевич, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Отримано вирази для константи рiвноваги зворотної хiмiчної реакцiї в розчинi, термодинамiчного коефiцiєнта розподiлу в системi неелектролiт неелектролiт пiд час рiдинної екстракцiї та спорiдненостi дисперсних барвникiв без застосування традицiйних пiдходiв теорiї розчинiв, пов’язаних з використанням термодинамiки газiв. The formulas for the equilibrium constant of a reversible chemical reaction in a solution, the thermodynamic distribution coefficient for the nonelectrolyte-electrolyte system under fluid extraction, and the affinity of dispersed dyes are obtained without the use of traditional approaches of the theory of solutions involving the thermodynamics of gases.