Friend-or-Foe Recognition Algorithm Development for the Corresponding Software Building - Ogurtsov, M.I. (Проблеми програмування, 2022)
2022 рік показав нагальну необхідність вдосконалення існуючих систем впізнавання об’єктів типу «свій-чужий», що викликає на зростанням кількості технічних засобів (особливо – безпілотних) на полі бою. Таке різке зростання кількості об’єктів, що водночас приймають участь в бойових діях у повітрі, потребує вдосконалення систем впізнавання військових об’єктів як за якісними, так і за кількісними показниками. Це вимагає розробки відповідних алгоритмів ідентифікації об’єктів типу «свій- чужий» нового покоління. Виділено основні вимоги до систем впізнавання повітряних об’єктів цивільного застосування. Вони включають: максимальну сумісність; підтримку великої кількості об’єктів; підтримку застарілих комплексів впізнавання; підтримка альтернативних шляхів впізнавання; підтримку альтернативних методів введення даних та визначення координат повітряних об’єктів в аварійній ситуації. Також розглянуто системи впізнавання типу «свій-чужий» для військових застосувань. На основі сформульованих вимог запропоновано новий алгоритм захисту інформації для системи державного впізнавання для військових об’єктів, побудований на основі державних стандартів та з урахуванням особливостей його програмної реалізації з метою підвищення швидкодії, що забезпечуватиме достатню масштабованість, стійкість, надійність та багаторівневість впізнавання. The year 2022 showed an urgent need to improve the existing systems for recognizing objects in the aerial space, which is caused by the significant increase in the number of technical means (especially unmanned aerial vehicles) on the battlefield. Such a sharp increase in the number of objects that simultaneously take part in combat operations in the air requires the improvement of military object recognition systems, both qualitatively and quantitatively. This requires the development of appropriate new generation Friend-or-Foe algorithms for the objects’ recognition. The main requirements for recognition systems of aerial objects of civil application were determined. Based on the formulated requirements, a new friend-or-foe algorithm for the state identification system for military use is proposed, built based on the state standards, and taking into account the features of its software implementation in order to increase speed. Its implementation will ensure sufficient scalability, stability, reliability, and multi-level recognition.