Математична модель оцінки загроз для об’єктів критичної інфраструктури в зоні ведення бойових дій - Мурасов, Р.К.; Куртсеїтов, Т.Л.; Чумаченко, С.М.; Луньова, О.В.; Пиріков, О.В.; Луньов, А.О. (Проблеми програмування, 2022)
В роботі досліджується математична модель оцінювання загроз для потенційно небезпечних об’єктів критичної інфраструктури в зоні ведення бойових дій. З використанням теорії графів та теорії імовірності запропоновано підхід, що дозволяє отримати кількісні оцінки та провести аналіз можливих сценаріїв розвитку надзвичайної ситуації. Ця робота буде корисною при розробці різного класу математичних моделей для оцінювання еколого-техногенних загроз для об’єктів критичної інфраструктури в зоні ведення бойових дій. The paper examines a mathematical model of threat assessment for potentially dangerous objects of critical infrastructure in the combat zone. Using the theory of graphs and the theory of probability, an approach is proposed that allows obtaining quantitative estimates and conducting an analysis of possible scenarios of the development of an emergency situation. This work will be useful in the development of different classes of ecological and man-made threat assessment mathematical models for critical infrastructure facilities in the war zone.