Взаємодія ендотеліальних та пухлинних клітин за умов їхнього ''контактного'' та ''безконтактного'' співкультивування - Колесник, Д.Л.; Гарманчук, Л.В.; Пясковська, О.М.; Соляник, Г.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показано, що характер взаємодiї мiж ендотелiальними та пухлинними клiтинами за умов їх “контактного” та “безконтактного” спiвкультування може вiдображувати особливостi росту та метастазування злоякiсної пухлини, зокрема її ангiогенний та метастатичний потенцiал. The interactions between endothelial and tumor cells under their “contact” and “contactless” cocultivation are studied. It is shown that the differences in metastatic ability and angiogenic potential of cancer cells are related to the nature of their interplay with endothelial cells.