Вивчення сорбційних та десорбційних властивостей ПААГ з різним вмістом ПВП відносно протитуберкульозного препарату ізоніазиду - Галатенко, Н.А.; Рожнова, Р.А.; Нечаєва, Л.Ю.; Кісельова, Т.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вивчено сорбцiйнi та десорбцiйнi властивостi полiакриламiдного гелю (ПААГ), модифiкованого олiго-N-вiнiлпiролiдоном (ПВП) вiдносно протитуберкульозного препарату iзонiазиду. Проведеними дослiдженнями показано, що варiюванням вмiсту ПВП у складi ПААГ, змiною pH буферного розчину як середовища сорбцiї можна регулювати склад лiкарської речовини в ПААГ, час та кiлькiсть її вивiльнення. Sorption and desorption properties of polyacrylamide gel modificated by oligo-N-vinylpyrrolidone relative to antituberculous medicinal isoniazid are studied. The possibility to regulate the quantity of medicinal isoniazid into PAAG, time and release quantity by varying the content of oligo-N-vinylpyrrolidone in the composition of PAAG and by changing the pH of a buffer solution as a sorption medium is shown.