Адаптація методів оцінки екологічного стану водойм мегаполісів України за фітопланктоном і фітомікроперифітоном відповідно до Водної Рамкової Директиви 2000/60/ЄС - Щербак, В.І.; Семенюк, Н.Є.; Майстрова, Н.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Здiйснено адаптацiю iснуючих в Українi методiв оцiнки екологiчного стану водойм мегаполiсiв за фiтопланктоном i фiтомiкроперифiтоном до основних положень Водної Рамкової Директиви 2000/60/ЄС. Визначено найбiльш iнформативнi параметри водоростевих угруповань. Запропоновано числовi характеристики параметрiв фiтопланктону для кожного класу екологiчного стану водойм мегаполiсiв. The paper deals with adapting the Ukrainian methods of ecological status assessment of megapolis water-bodies by phytoplankton and phytomicroperiphyton to the fundamentals of Water Framework Directive 2000/60/EC. The most informative parameters of algal communities have been defined. The quantitative characteristics of phytoplankton parameters for every ecological status class of megapolis water-bodies have been suggested.