Фізіолого-біохімічні та генетичні характеристики Tn5-мутантів Rhizobium leguminosarum bv. viceae - Коць, С.Я.; Мандровська, Н.М.; Кругова, О.Д.; Заєць, В.М. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Досліджені генетичні особливості і фізіолого-біохімічні властивості Tn5-мутантів бульбочкових бактерій гороху. Із використанням полімеразної ланцюгової реакції встановлено, що досліджувані штами дійсно є Tn5-мутантами ризобій гороху, оскільки вони містять фрагмент структурної послідовності гену стійкості до канаміцину транспозона Tn5. Показано, що за фізіолого-біохімічними ознаками Tn5-мутанти бульбочкових бактерій гороху мають як схожі, так і відмінні властивості порівняно до штаму-реципієнту. Исследованы генетические особенности и физиолого-биохимические свойства Tn5-мутантов клубеньковых бактерий гороха. С использованием полимеразной цепной реакции установлено, что исследуемые штаммы действительно относятся к Tn5-мутантам ризобий гороха, поскольку они содержат фрагмент структурной последовательности гена устойчивости к канамицину транспозанта Tn5. Показано, что по физиолого-биохимическим свойствам Tn5-мутанты клубеньковых бактерий гороха имеют как общие, так и отличительные признаки в сравнении со штаммом-реципиентом. The genetical and physiological and biochemical properties of pea nodule bacteria were studied. Using of polymerase chain reaction it was established that studied strain were actually Tn5 mutants of pea rhizobia, since they contained part of structure sequence of Tn5 kanamicin resistance gene. It was shown that Tn5 mutants of pea nodule bacteria had as the same as distinctive signs by physiological and biochemical properties in comparison with strain-recipient.