Селекція ярого та озимого ріпаку на нектаропродуктивність - Ситнік, І.Д.; Колесніченко, О.В.; Ярешко, В.І. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Описані морфологія, анатомія, фізіологія нектарників ріпаку та фактори, які впливають на виділення нектару. Вивчені морфометричні параметри органів квітки різних сортів ярого і озимого ріпаку та нектаропродуктивність їх протягом дня та періоду цвітіння. Встановлено зв’язок нектаропродуктивності з господарсько-цінними ознаками сортів ярого та озимого ріпаку та природними умовами вирощування культури. Описаны морфология, анатомия, физиология нектарников рапса и факторы, влияющие на выделение нектара. Изучены морфометрические параметры органов цветка разных сортов ярового и озимого рапса и нектаропродуктивность их на протяжении дня и периода цветения. Установлена связь нектаропродуктивности с хозяйственно-ценными показателями сортов ярого и озимого рапса и метеорологическими условиями выращивания культур. The morphology, anatomy, physiology of nectarines and factors, which influence on nectar secretion, are described. Morphоmetric parameters of flowers parts of different varieties of spring and winter oilseed rape and their nectar productivity during a day or a florescence are investigated. The correlation with nectar productivity and other agriculture value indicators and meteorological conditions of growth.