Видовой состав грибов и бактерий, вызывающих гниение корней винограда, поврежденных филлоксерой в условиях Азербайджана - Шихлинский, Г.М. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Был изучен видовой состав микроорганизмов (грибы и бактерии), вызывающих гниение корней винограда, поврежденных филлоксерой. В результате исследования было установлено, что в условиях Азербайджана видовой состав микроорганизмов, вызывающих гниение корней винограда был следующим: фитопатогенные грибы - Суl. radicicola Wr., F. oxysporum Schlecht., Gl. verticilloides Pidopl., фитопатогенные бактерии - Ps. liquefaciens Migula, Bac. mesentericus vulgatus Flügge, сапротрофные грибы - P. citrinum Thom, P. cyclopium Westl., Rhac. vitis, Muc. Mucedo (L.) Fres., Mol. vitis. Був вивчений видовий склад мікроорганізмів (гриби й бактерії), що викликають гниття коренів винограду, ушкоджених філоксерою. У результаті дослідження було встановлено, що в умовах Азербайджану видовий склад мікроорганізмів, що викликають гниття коренів винограду був наступним: фітопатогенні гриби – Суl. radіcіcola Wr., F. oxysporum Schlecht., Gl. vertіcіlloіdes Pіdopl., фітопатогенні бактерії – Ps. lіquefacіens Mіgula, Bac. mesenterіcus vulgatus Flügge, сапротрофні гриби – P. cіtrіnum Thom, P. cyclopіum Westl., Rhac. vіtіs, Muc. Mucedo (L.) Fres., Mol. vіtіs. The special content of microorganisms (fungi and bacteria) caused root decay in grape infected by phylloxera was studied. As the result of investigations it was detected that in infection of grapes with microorganisms in Azerbaijan condition take place following species: Суl. radicicola Wr., F. oxysporum Schlecht., Gl. verticilloides Pidopl. from phytopatogenic fungi; Ps. liquefaciens Migula, Bac. mesentericus vulgatus Flügge from phytopatogenic bacteria; P. citrinum Thom, P. cyclopium Westl., Rhac. vitis, Muc. Mucedo (L.) Fres., Mol. vitis from saprotrophic fungi.