Методы генетического анализа репродуктивных показателей волнистых попугайчиков (Melopsittacus undulatus) - Маркова, О.А.; Атраментова, Л.А. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Проанализированы направления и дан обзор результатов генетических исследований волнистых попугайчиков. Описаны методы генетического анализа репродуктивных показателей, адаптированные к особенностям размножения этого вида в неволе. Выяснено, что волнистого попугайчика можно использовать в качестве модели для изучения генетических аспектов репродуктивной биологии имматуронатных птиц. Проаналізовано напрями і зроблено огляд результатів генетичних досліджень хвилястих папужок. Описані методи генетичного аналізу репродуктивних показників, адаптовані до особливостей розмноження цього виду в неволі. З'ясовано, що хвилястого папужку можна використовувати як модель для вивчення генетичних аспектів репродуктивної біології іматуронатних птахів. Trends were analyzed and the results on the genetic researches of budgerigars have been reviewed. The methods of the genetic analysis of reproductive parameters, adapted to the features of the breeding of this species in captivity, have been described. It was found, that budgerigar can be used as a model for study of the genetic aspects of reproductive biology of altrice birds.