Бакуловирусные векторы Aс-CMV-GFP, Aс-M-GFP и Aс-IFN-GFP для эффективного переноса генов в клетки млекопитающих - Аноприенко, О.В.; Вагина, И.Н.; Захарук, Е.А.; Строковская, Л.И.; Соломко, А.П. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Сконструированы рекомбинантные бакуловирусные векторы Ac-CMV-GFP, Ac-M-GFP и Ac-IFN-GFP с различными регуляторными элементами (промотор CMV и кассета CAG), запускающими экспрессию репортерного гена eGfp и гена мышиного β-Ifn в клетках млекопитающих. Проведено сравнение эффективности трансдукции мышиных и человеческих клеточных линий рекомбинантными бакуловирусными векторами. Cконструйовані рекомбінантні бакуловірусні вектори Ac-CMV-GFP, Ac-M-GFP и Ac-IFN-GFP із різними регуляторними елементами (промотор CMV і касета CAG), що забезпечують експресію репортерного eGfp і гена мишачого β-Ifn у клітинах ссавців. Проведено порівняння ефективності трансдукції клітинних ліній миші та людини отриманими рекомбінантніми бакуловірусними векторами. Recombinant baculovirus vectors Ac-CMV-GFP, Ac-M-GFP and Ac-IFN-GFP with different (CMV and CAG) regulatory elements promoting eGfp reporter gene and mouse β-Ifn gene expression in mammalian cells have been constructed. Comparison of transduction efficiency of mouse and human cell lines by constructed baculovirus vectors has been carried out.