Генетичні та молекулярно-генетичні аспекти чоловічої стерильності буряків - Дубровна, О.В.; Лялько, І.І. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Узагальнено результати теоретичних та експериментальних досліджень генної та цитоплазматичної чоловічої стерильності буряків. Висвітлено сучасні уявлення про генетичний контроль ядерної стерильності, молекулярно-генетичні дослідження мітохондріального геному даної культури. Представлено відомості про нові типи стерильної плазми диких видів роду Beta. Обобщены результаты теоретических и экспериментальных исследований генной и цитоплазматической мужской стерильности свеклы. Освещены современные представления о генетическом контроле ядерной стерильности, молекулярно-генетических исследованиях митохондриального генома данной культуры. Представлены сведения о новых типах стерильной плазмы диких видов рода Beta. The results of theoretical and experimental researches of gene and cytoplasmic male sterility of the beet has been generalized. A current idea about the genetical control of gene sterility, molecular investigations into the mitochondrial genome of the given culture has been highlighted. Data on new types of sterile plasma for wild species of Beta has been presented.