Валерій Петрович Буркат (1939-2009) (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
9 листопада 2009 р. на 71 році життя після тривалої хвороби пішов за вічну межу відомий учений – генетик, селекціонер і біотехнолог сільськогосподарських тварин, організатор науки та племі нної справи у тваринництві, публіцист, доктор сільськогосподарських наук, професор, академі к Української академі ї аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, член президії Українського товариства генетиків і селекціонерів ім ені М.І. Вавилова, член редколегії журналу “Ві сник Українського товариства генетиків і селекціонерів”, лауреат двох Державних премі й України в галузі науки і техніки Валерій Петрович Буркат.