Моделювання показників економічної безпеки підприємства на основі нечіткої логіки - Останкова, Л.А.; Шевченко, Н.Ю. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Досліджено оцінку рівня економічної безпеки підприємства через визначення ступеня ризику його банкрутства. Наведено методику нечіткого якісно-кількісного аналізу фінансового стану промислового підприємства як індикатора загрози його банкрутства.
Ключові слова: промислове підприємство, методика, аналіз, економічна безпека, банкрутство. Исследована оценка уровня экономической безопасности предприятия через определение степени риска ее банкротства. Приведена методика нечеткого качественно-количественного анализа финансового состояния промышленного предприятия как индикатора угрозы его банкротства.
Ключевые слова: промышленное предприятие, методика, анализ, экономическая безопасность, банкротство. Estimation of enterprise’s economic security level was investigated through determination of its bankruptcy risk. The technique of fuzzy quantitative and qualitative analysis of the industrial enterprise’s financial position as an indicator of bankruptcy threat is described.
Keywords: industrial enterprise, technique, analysis, economic security, bankruptcy.