Трудоресурсна волатильність у реалізації стратегії післявоєнного відтворення національного ринку праці України - Міщенко, С.О.; Капранова, Л.Г.; Седіков, Д.В.; Нагорний, Д.О. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
Статтю присвячено дослідженню проявів трудоресурсної волатильності ринку праці України, визначенню післявоєнних підходів регулювання в умовах трудоресурсної волатильності. У роботі окреслено тенденцію вихідної (демографічної) трудоресурсної волатильності сучасного ринку праці, запропоновано підходи реалізації стратегії післявоєнного відновлення національного ринку праці України в умовах трудоресрусної волатильності через сукупність інститутів. Зроблено висновок, що в умовах трудоресурсної волатильності ринку праці України ефективне післявоєнне регулювання попиту та пропозиції є
можливим за умов використання територіально-просторового підходу регулювання, побудованому на основі прогнозованих геодемографічних процесів та вибудуваної вертикально-інтегрованої системи інститутів, об’єднаних спільною національною стратегією подолання трудоресруної волатильності. The article is devoted to the study of manifestations of labor resource volatility in the labor market of Ukraine, determination of post-war approaches to regulation in the conditions of labor resource volatility. The paper outlines the trend of output (demographic) labor resource volatility of the modern labor market, and proposes approaches to implementing the strategy of post-war recovery of the national labor market of Ukraine in the context of labor resource volatility through a set of institutions. It is concluded that in the context of labor resource volatility of the Ukrainian labor market, effective post-war regulation of supply and demand is possible with the use of a territorial-spatial approach to regulation, built on the basis of predicted geodemographic processes and a vertically
integrated system of institutions united by a common national strategy for overcoming labor resource volatility.