Теоретический аспект формирования человеческого капитала - Саратикянц, Э.С.; Закервашевич, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Сучасні соціально-економічні перетворення України відбуваються в умовах демографічної ситуації, що погіршується, у країнах світового співтовариства. Пошук варіантів формування «людського капіталу» базується на знанні теоретичних аспектів, досліджуваній категорії та інформаційній базі про розвиток освіти, охорони здоров'я і житлово-комунального господарства – галузей, що безпосередньо впливають на якісний і кількісний склад людського капіталу. Ключові слова: інвестиції, людський капітал, джерела, ефективність освіти. Современные социально-экономические преобразования Украины происходят в условиях ухудшающейся демографической ситуации в странах мирового сообщества. Поиск вариантов формирования «человеческого капитала» базируется на знании теоретических аспектов, исследуемой категории и информационной базе о развитии образования, здравоохранения и жилищно-коммунального хозяйства – отраслей, непосредственно влияющих на качественный и количественный состав человеческого капитала. Ключевые слова: инвестиции, человеческий капитал, источники, эффективность образования. Modern socio-economic changes in Ukraine take place under worsening of demographic situation in the countries of the world community. The search for ways of the “human capital” formation is based on the knowledge of theoretical aspects, category under research and information base that includes the development of education, health-care, and housing and communal facilities – the branches which have a direct influence on a quantitative and qualitative composition of human capital. Keywords: investments, human capital, sources, efficiency of education.