Удосконалення системи професійної орієнтації молоді в регіоні - Кулєшова, Л.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Обґрунтовано необхідність включення підсистеми конкурентоорієнтованості молоді в систему професійної орієнтації зі створенням на регіональному та базовому рівнях профорієнтаційних інституцій із метою формування конкурентоорієнтованості особистості, яка сприяє підвищенню її конкурентоспроможності на ринку праці. Ключові слова: конкурентоспроможність, конкурентоорієнтованість, професійна орієнтація молоді. Обоснована необходимость включения подсистемы конкурентоориентированности молодежи в систему профессиональной ориентации с созданием на региональном и базовом уровнях профориентационных институций с целью формирования конкурентоориентированности личности, которая способствует повышению ее конкурентоспособности на рынке труда. Ключевые слова: конкурентоспособность, конкурентоориентированность, профессиональная ориентация молодежи. The paper gives grounds for the necessity of introducing the subsystem of competitive orientation of the youth into the system of career advising together with creation of career-advising institutes on a regional and basic level. It should be made for forming a competitive-oriented person that provides increase of his competitiveness on the labor market. Keywords: competitiveness, competitive-orientation, career advising of the youth.