Виявлення алельних варіантів гена Vf стійкості до парші у сортів яблуні (Malus domestica Borkh.) з використанням молекулярно-генетичних маркерів - Кисельов, Д.О.; Тряпіцина, Н.В. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Наведено основні результати досліджень з використання молекулярно-генетичних маркерів для оцінки генотипів яблуні за геном стійкості до парші Vf. Проаналізовано алельні варіанти вказаного гена в сорока семи сортів та гібридних форм вітчизняної та зарубіжної селекції. Приведены основные результаты исследований по использованию молекулярно - генетических маркеров для оценки генотипов яблони по гену устойчивости к парше Vf. Проанализирован алельный состав по гену устойчивости к парше Vf у сорока семи сортов и гибридных форм отечественной и зарубежной селекции. Main results of apple genotype assessing for scab resistance gene Vf using molecular-genetic markers have been presented. Allelic variants of the Vf gene in forty-seven cultivars and hybrid forms of the Ukrainian and foreign breeding were analyzed.