Поліморфізм генів, асоційованих з господарсько корисними ознакми (QTL) у різних порід великої рогатої худоби - Копилов, К.В. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2010)
Проведені дослідження генетичної структури чотирьох порід великої рогатої худоби за шістьма структурними генами. Отримані результати вказують, що розподіл алельних варіантів генів визначається особливостями формування генофонду кожної породи відповідно до її напрямку продуктивності. Проведены исследования генетической структуры 4-х пород крупного рогатого скота по 6-ти структурным генам. Полученные данные указывают на то, что распределение аллельных вариантов исследованных генов определяется особенностями искусственного отбора проводимого с каждой породой в соответствии с ее принадлежностью к определенному направлению продуктивности. Studies on genetic structure of four breeds of cattle by six structural genes were carried out. The obtained results indicate that distribution of gene allelic variants is determined by the peculiarities of gene pool formation for each breed accordingly to its direction of productivity.