Ніну Євгеніївну Крутікову - вітаємо! (Слово і Час, 2003)
Редакція журналу “Слово і Час” , співробітники Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України щиро вітають з поважним ювілеєм “берегиню” нашого інституту, багатолітнього й активного члена редколегії “ Радянського літературознавства” (1965 р. по 1989 р.) Ніну Євгеніївну Крутікову — члена-кореспондента НАН України, доктора філологічних наук, професора, видатного фахівця з історії української та російської літератур, засновника школи порівняльних досліджень українсько-російських літературних явищ, а також дослідника теоретичних проблем генези та естетики реалізму в стосунках із іншими літературними напрямами, питань психології творчості, авторки понад 350 наукових праць (з них 19 монографій), активного учасника громадсько-політичного життя країни як депутата Київської міськради, одного з фундаторів і керівників Республіканського Товариства "Знання” (1954—1982) та заступника голови українського відділення Товариства радянсько-болгарської дружби, учасника численних міжнародних славістичних з’їздів, конференцій, симпозіумів.