Філософське підгрунтя літературного твору - Павленко, Г. (Слово і Час, 2003)
Рецензія на книгу: Шалагінов Б. Б. “Фауст” Й. В. Гете: Містерія. Міф. Утопія:
До проблеми духовної сутності людини в німецькій літературі
на рубежі 18—19 ст. — Київ: Вежа, 2002. — 279 с.